Yogaform

Yoga er for mig opmærksomhed, kropsbevidsthed og balance. Du vil blive guidet ind i hvert enkelt led og muskel i kroppen, helt ind hvor du kan mærke dit hjerte. Din krop vækkes via fokus på dit nervesystem og dit åndedræt, hvor du åbner op for muligheden for at skabe en fri bevægelse, bevægelse med lethed, uden modstand eller smerter.

Jeg er uddannet på Yoga Skolen i Helsingør. I gennem undervisningsforløbet er jeg præsenteret for mange forskellige typer at yoga. Den praktiske undervisning i HelYoga’s regi, er baseret på Yoga INmotion®. Denne form tager udgangspunkt i ”Dynamic Yoga”, som er en fusion mellem Iyengar-yoga og Astanga Vinyasa-yoga, og krydrer denne dynamiske yogaform med en spids af Hatha-yoga.

Eftersom jeg selv har været påvirket at en hektisk hverdag, og møder den hektiske hverdag gennem de mennesker jeg møder til dagligt, er min personlige yogaform blevet blid, flydende og sansende. Jeg bruger i høj grad små bevægelser (også inspireret af Z-Health bevægelsessystem), og tit og ofte bare en øvelse ad gangen, eller nogle få øvelser som smelter sammen i mens du har mulighed for at give hver øvelse og stilling din fulde opmærksomhed.

Øvelserne har til hensigt at give en spændingsfrigørende effekt, men også i høj grad opfordre kroppens alle dele til bevægelse for at lade nervesignaler sende impulser til hjernen. Hjernens opgave er at holde dig i live, og hjernen er altid et trin foran for at forudse hvad der kan ske. Ved at eliminere frygten for fare og frygten for at ikke overleve, kan du med hjælp af yoga lade hjernens aktivitet blive mindre optaget af fremtiden, og være mere opmærksom på den bevægelse, den stilling og den tillstand som kroppen besidder i hvert øjenblik.

Når du går på opdagelse i kroppen, er det som at gå på opdagelse i livet. Hvert øjeblik hvor du er nærværende i nuet, vil du mærke livet. I min undervisning giver jeg dig værktøjer til at også tage øvelser og din opmærksomhed med hjem i din hverdag så du kan lægge mærke til dine vanemønstre og undersøge om du har brug for at justere din krop, din stilling, din sinnestilstand.

Her er en smuk beskrivelse af hvad yoga kan være

30 minutter yoga, mobilitet og åndedræt:

Følg mig på:

Lyt Til Din Krop