Kreta

Når man kommer til Makrigialos og Ocean Beach Club, tør jeg love at du falder helt til ro. Den største beslutning er om du skal lægge dig på en solstol på stranden, tage en plads ved poolen eller om du muligvis skal gå en tur i dag. Når alt kommer omkring så når du det hele, inklusive yoga. Efter yoga om morgenen venter en skøn morgenbuffet på hotellet med æg, bacon, yoghurt, frugt, friskpresset appelsinjuice, brød, kaffe, te, salater. Om aften serverer hotellet hver dag forskellige græske retter, varm ret med kød, fisk eller vegetarmad. På restaurantens terrasse kan du sidde og kikke ud over vandet og op mod bjergene der omkranser fiskerbyen. Der er også mange hyggelige restauranter tæt på hotellet, nede i selve byen langs stranden eller ved den lille havn.

På yogaterrassen, som vores gruppe har til rådighed hele ugen på de fleste af yogarejserne, laver vi yoga hver morgen kl. 07:30 og igen om eftermiddagen kl. 17. Tre timers’ yoga hver dag, seks dage i træk kan for de fleste mærkes på en eller anden måde. Det kan være ømhed i muskler, særligt de muskler du ikke viste at du havde, eller det kan være at et led pludseligt finder en ny måde at bevæge sig på. Måske er det dine tanker som kommer i et andet perspektiv. Det er ikke helt til at vide hvad yogaen kan gøre for dig, men min opgave som yogalærer er at invitere dig ind i din egen krop. For de fleste er det rart at geare ned, komme lidt væk fra hverdagen, se ting fra et andet perspektiv, møde nye mennesker eller dyrke tid alene.

Yoga, bevægelse og nærvær hver dag gør en forskel. Skulle du have brug for mere bevægelse på din yogarejse så kan du tage en gåtur langs hovedgaden eller langs stranden mod byen og havnen, eller gå en tur den anden vej mod Green Beach, hvor der ligger en autentisk strand med en lille lokal taverna. Her kan du kan fordybe dig i sten i mange forskellige farver eller tage en snorkeltur. Måske bare lade tiden gå, uden en agenda, uden en plan eller et særligt mål for dagen. Tillad dig til at tage dig tid at bare være.

Du kan også gå en tur op i bjergene, op mod den lille landsby Pefki. Det tager nogle timer, men når du kommer der op kan nyde endnu en skøn lille taverne med udsigt over bakker med oliventræer. Du mødes overalt med et smil og venlighed. Du bliver serviceret, og du bliver inviteret af de lokale at ta det med ro – ”just sit down, and relax”.

Følg med på Spies.dk for at se de næste yogarejer.

Se rejserne jeg tidligere har lavet her, og mere om hvordan du kan kombinere yoga med gåture i området med en GÅGA-rejse og se flere billeder fra området.