MIN BAGGRUND

Jeg har opdaget hvordan jeg kan gøre en forskel i livet gennem min undervisning. Min undervisning begynder altid hos mig selv. Det som jeg intuitivt har brug for finder jeg, udforsker, prøver og tager ind i mit hjerte. Ved at lære mig selv bedre at kende giver jeg noget mere autentisk videre til dig.

Gennem årene er jeg blevet bedre til at lytte til min krop, så at jeg kan sætte tempoet op når jeg har brug for det og sætte tempoet ned når der er brug for det. At være i kroppen, at stoppe op og sanse, lytte til tanker og åndedræt, mærke følelsen og tilstanden der er til stede i nuet. Min egen vej gennem livet giver jeg videre som inspiration til dig. DU har dit eget valg og din egen vej! Måske vores veje mødes med mig som din underviser. Det kan også være at vi mødes til en samtale over en kop kaffe eller gåtur. Alle møder og historier er unikke og jeg er taknemlig over at få lov til høre mange historier sammen med alle dem jeg møder i mit liv som underviser.

Som lille var jeg altid i bevægelse. Jeg begyndte tidligt til børnegymnastik sammen med min mor. Dette udviklede sig efterhånden til at jeg blev elitegymnast og senere trænere i gymnastik.

I mine senere teenager år rejste jeg til USA hvor jeg trænede og konkurrerede i Tae Kwon Do. Jeg fik sort bælte og blev svensk mester i Tae Kwon Do i begyndelsen af 90.erne. Samtidig uddannede jeg mig til “Idrætspædagog” ved Umeå Universitet i Sverige, med eksamen 1995.

Før min eksamen til “Idrætspædagog” rejste jeg en tur til Australien, Snowy Mountains, hvor jeg samlede materiale til min eksamensopgave som var et studie om ” Den alpine skilærerens teoretiske kundskaber og praktiske viden”. Fra at jeg var 5 år har jeg med familien taget på skiferie. At stå på ski er for mig frihed, frihed til bevægelse med 100% nærvær, ren mindfulness. I dag har jeg en eksamen i BSI1 (Basic Ski Instructor) ved ”Den Danske Skiskole” og jeg er med i Skiklubben Hareskov som er Danmarks største skiklub.

Allerede fra starten af 90’erne underviste jeg i forskellige træningshold. Mine første hold som aerobicinstruktør begyndte i Landskrona 1990. Det har altid været med vægt på glæde, oplevelse, lyst, inspiration og at alle kan være med. Jeg flyttede til Danmark i 2000 og fandt med en gang et center i Helsingør hvor jeg kunde undervise i min fritid.

Når jeg nu tænker tilbage så var det et specielt øjeblik. Peter Lorentzen var til stede når jeg tilfældigt droppede forbi en dag om mit ønske om at undervise. På opslagstavlen var et opslag omkring BodyCombat uddannelse, som jeg egentlig havde været tilmeldt til i Malmø før min flytning. Nu kom muligheden igen og jeg var en af de tidlige BodyCombat instruktører i Danmark.

Jeg har med stor glæde og entusiasme jævnligt deltaget i workshops og konventions, med et ønske om at hele tiden videreudvikle min viden. Det har været kurser, workshops og uddannelser i bland andet ”Les Mills programmer” og Zumba Fitness®.

I slutningen 2003 blev jeg uddannet fitnessinstruktør ved Instruktørskolen. Nogle måneder senere fødte jeg en dejlig pige. Efter barsel fortsatte jeg at have min hovedbeskæftigelse indenfor kontorområdet, men efter cirka ti år bag computerskærmen med telefonpasning og mange stressede perioder, tog livet stille og roligt en anden drejning.

Det var nu muligt for mig at bruge min undervisning som mit erhverv. Dette var i forbindelse med at jeg gennemførte den 2-årige yogauddannelse ved Yoga Skolen i Helsingør, med eksamen august 2009. Stort tak til Annmarie Ulrik, tidligere ejer af ör&sund fitness, som gav mig mulighed at som fitnessinstruktør, yogalærere og personlig træner begynde at arbejde med træning og undervisning.

Min undervisning har særligt udviklet sig efter at jeg i juni 2012 deltog i min først uddannelse i Z-Health Performance, med en anbefaling fra min den gang semi-kollegae og nu gode veninde Pernille Springer. Efter en introduktions-weekend med “The Essentials of Elite Performance” var jeg “hooked” og fortsatte med at tage de fire grundmoduler og alle de 7 “Advanced Curriculum 9S Courses” som jeg afsluttede i 2018.

Z-Health Performance giver en anderledes vinkel på hvordan kroppen trænes og følger den nyeste viden og forskning. Hvordan du giver din hjerne den bedste information for at bevæge dig bedre og smertefrit? Fokus kan være alt fra dynamisk mobilitet, åndedræt, udholdenhed, styrke, fleksibilitet, den visuelle og vestibulære sans, hjernestruktur, fri bevægelse, kropsanalyse, coaching, ernæring med mere, at vække nervesystemet og dermed øge kroppens potentiale eller mindske kroppens begrænsninger.

Min vision er at inspirere alle der har lyst til det at finde bevægelses-frihed hvor du kan bruge din krop med lethed i hverdagen. Jeg kan se et behov i at flere mennesker begynder at lytte til kroppen, både når den har brug for at bevæge sig og når den har brug for hvile og restitution. At blive opmærksom på kroppens signaler samt opnå større kropsbevidsthed kan have indflydelse på dit liv og helbred. I min egen fritid har jeg bland andet nyt en tur på golfbanen, hvor jeg prøver at finde mit mest optimale sving med mindste mulige anstrengelse.

Jeg  har gennem årene arbejdet i aftenskoler og fitnesscenter samt i mit eget firma “Annika”. Jeg har også gennem årene haft diverse firmaopgaver med undervisning i yoga eksempelvis på Krogerup Højskole, Højstrupgård, Konventum og Comwell Helsingør.

Jeg er yogalærer og personlig træner baseret i Helsingør, men jeg laver også yogarejser hvor du har mulighed for at i løbet af en uge være fuldstændigt til stede i kroppen i rolige omgivelser uden de sædvanlige hverdagsrutiner.

Min egen baggrund og træning af min egen krop, giver mig oplevelser som jeg gerne vil dele med dig. Dette ser jeg som en livslang rejse til større selvindsigt, mere nærvær og opmærksomhed. Dette indebær også at jeg tager ansvar for at min krop er som den er. Jeg kan acceptere den, eller skabe en varig forandring.

Helt personligt er jeg bedst til at opnå forandringer over tid, hvor træning mere handler om at bane vejen til en evigt foranderlig fremtid hvor jeg kan udvikle min fulde potentiale og være den bedste af mig hvor jeg er som en helhed, kropsligt og mentalt.

I stedet for at lægge min energi på at føle mig gammel og at kroppen bare bliver slidt og træt, så er min tankegang at jeg kan må og fungere bedre og bedre. Det kræver nærvær og opmærksomhed, og så skal det være sjovt med træning og bevægelse. Hygger selv med at træne bland andet dans og Capoeira.

…og rejsen fortsætter…