Baggrund

Som lille var jeg altid i bevægelse. Jeg begyndte tidligt til børnegymnastik sammen med min mor. Dette udviklede sig efterhånden til at jeg blev elitegymnast og senere trænere i gymnastik.

I mine senere teenager år rejste jeg til USA hvor jeg trænede og konkurrerede i Tae Kwon Do. Jeg tog sort bælte og blev svensk mester i Tae Kwon Do i begyndelsen af 90-talet. Samtidig uddannede jeg mig til “Idrætspædagog” ved Umeå Universitet i Sverige, og tog eksamen 1995.

Før min eksamen til “Idrætspædagog” rejste jeg en tur til Australien, Snowy Mountains, hvor jeg samlede materiale til min eksamensopgave som var et studie om ” Den alpine skilærerens teoretiske kundskaber og praktiske viden”. Fra at jeg var 5 år har jeg med familien taget på skiferie. At stå på ski er for mig frihed, frihed til bevægelse med 100% nærvær, ren mindfulness. I dag har jeg en eksamen i BSI1 (Basic Ski Instructor) ved ”Den Danske Skiskole” og jeg er med i Skiklubben Hareskov som er Danmarks største skiklub.

Allerede fra starten af 90’erne underviste jeg i forskellige træningshold. Det har altid været med vægt på glæde, oplevelse, lyst, motivation og at alle kan være med. Jeg flyttede til Danmark i 2000 og fandt med en gang et center i Helsingør hvor jeg kunde undervise i min fritid. Mine første hold som aerobicinstruktør begyndte i Landskrona 1990.

Jeg har med stor glæde og entusiasme jævnligt deltaget i workshops og konventions, med et ønske om at hele tiden videreudvikle min viden. Det har været kurser, workshops og uddannelser i bland andet ”Les Mills programmer” og Zumba Fitness®.

I slutningen 2003 blev jeg uddannet fitnessinstruktør ved Instruktørskolen. Nogle måneder senere fødte jeg en dejlig pige. Efter barsel fortsatte jeg at have min hovedbeskæftigelse indenfor kontorområdet, men efter cirka ti år bag computerskærm og telefon med mange stressede situationer tog livet stille og roligt en anden drejning.

Det var nu muligt for mig at bruge undervisning som mit erhverv. Dette var i forbindelse med at jeg gennemførte den 2-årige yogauddannelse ved Yoga Skolen i Helsingør, med eksamen august 2009. Som fitnessinstruktør og yogalærere begyndte jeg her mit arbejde som personlig træner, og fortsatte at undervise i forskellige typer af holdtræning.

Min undervisning har særligt udviklet sig efter at jeg i juni 2012 deltog i min først uddannelse i Z-Health Performance.  Efter en introduktionsweekend med “The Essentials of Elite Performance” var jeg “hooked”. Jeg har taget de fire grundmoduler og alle de 7 “Advanced Curriculum 9S Courses”. Første modul er med fokus på dynamisk mobilitet, hele tiden med hjernen som fokus og hvordan du kan give din hjerne den bedste information for at bevæge dig bedre og smertefrit. Den anden modul er fokuseret på den visuelle og vestibulære sans. Modul 3 sætter fokus på hvordan øjnene yderligere kan trænes for at øge kroppens og hjernens muligheder for at udvikle din fulde potentiale til at leve livet og at øge din præstationsevne. Modul fire handler om åndedræt og yderligere muligheder at vække nervesystemet som at arbejde med arvæv, muskeltest med mere, og dermed øge kroppens potentiale eller mindske kroppens begrænsninger.

Z-Health Performance giver en anderledes vinkel på hvordan kroppen trænes og følger den nyeste viden og forskning. Det kan være alt fra at fokusere på åndedræt, udholdenhed, styrke, fleksibilitet, hjernestruktur, bevægelse, kropsanalyse, coaching, ernæring med mere.

Min vision er at inspirere alle der har lyst til det at finde bevægelsesglæde så at kroppen kan bruges resten af livet. Jeg kan se et behov i at flere mennesker begynder at lytte til kroppen, både når den har brug for at bevæge sig og når den har brug for hvile og restitution. At blive opmærksom på kroppens signaler samt opnå større kropsbevidsthed kan have indflydelse på dit liv og helbred. I min egen fritid nyder jeg en tur på golfbanen, hvor jeg prøver at finde mit mest optimale sving med mindste mulige anstrengelse 🙂

Jeg underviser i dag i yoga og arbejder som træner/coach i SATS Helsingør, Yoga skolen i Helsingør, DOF Kronborg motion og i mit eget firma “Annika”. Jeg har været tilknyttet Krogerup Højskole for at lave yoga når det er tid til årets “Remove”. Altid en fornøjelse at inspirere eleverne til bevægelse med nærvær og åndedræt. I foråret 2013 underviste selv på Krogerup i yoga som valgfag. Jeg har også gennem årene haft diverse firmaopgaver med undervisning i yoga eksempelvis på Højstrupgård og Comwell Helsingør.

Min egen baggrund og træning af min egen krop, giver mig oplevelser som jeg gerne vil dele med dig. Dette ser jeg som en livslang rejse til større selvindsigt og mere nærvær (mindfulness). Dette indebær også at jeg tager ansvar for at min krop er som den er. Jeg kan acceptere den, eller skabe en varig forandring.

Følg mig på:

Lyt Til Din Krop