Yogaform

Yoga er for mig nærvær, opmærksomhed, kropsbevidsthed og balance. Du vil blive guidet ind i hvert enkelt led og muskel i kroppen, forhåbenlig helt ind til dit hjerte. Din krop vækkes via fokus på dit nervesystem og dit åndedræt, hvor du åbner op for muligheden for at skabe en fri bevægelse, bevægelse med lethed, uden modstand eller smerter.

Foto Heidi Maxmiling maxmiling.dk

Foto Heidi Maxmiling maxmiling.dk i forbindelse med projektet “Ærlighed kræver mod – portræt af kvindekroppen”

Jeg er uddannet på Yoga Skolen i Helsingør. Der blev jeg præsenteret for forskellige typer at yoga som  Yoga INmotion®, Dynamic Yoga, Astanga yoga, Vinyasa-yoga, Hatha-yoga, Anusara, Yin Yoga, Kundalini, Ranja, Karma yoga, Bhakti yoga, Janana yoga med mere. Jeg lander i en yogaform som kun kan beskrives som “Annika yoga”, en form som fortsætter at udvikles sammen med mig.

Annika, som underviser, viser mennesket vejen til sit hjerte

Søren Rasmussen, Yoga skolen i Helsingør

Eftersom jeg selv har været påvirket at en hektisk hverdag, og møder den hektiske hverdag gennem de mennesker jeg møder til daglig, er min personlige yogaform blevet blid, flydende og sansende. Jeg bruger i høj grad meget små bevægelser, tit og ofte bare en øvelse ad gangen eller nogle få øvelser som smelter sammen i et mindre flow, hvor du giver hvert øjeblik din fulde opmærksomhed.

Når du går på opdagelse i kroppen, er det som at gå på opdagelse i livet. Du finder ud af om der er noget som ikke bevæger sig. Finder ud af hvor der er noget som holder dig tilbage. Finder ud af hvor du kan ånde.

Nogle gange kan min yoga blive lidt til den ”nørdede” side, men hvis du virkelig er nysgerrig på dig selv og din potentiale så er der noget at hente i alle bevægelser små som store, og noget af hente i stilheden og pauserne imellem.

Jeg inviterer dig til at tage øvelser og din opmærksomhed med hjem i din hverdag så du kan lægge mærke til dine vanemønstre og undersøge om du har brug for at justere din krop, din stilling, din sinnestilstand i det som beskrives så smukt på engelsk “in the present moment”.

Jeg elsker denne smukke fortælling om hvad yoga kan være: