Viden om smerter

Er det muligt at blive smertefri, selv efter mange år med smerter? Måske er det muligt at skabe en forandring, også for dig. Begynd med at se de følgende videoer. Har du spørgsmål er du velkommet til at kontakte til mig.

“Tame The Beast” – “Tæmme udyret” (du kan få danske undertekster til denne video:

Lorimer Moseley er smerteforsker og har gennem mange år undersøgt og holdt foredrag om hvilken rolle hjernen har med hensyn til kroniske smerter. Du kan “Google” Lorimer Moseley og finde mange interessante artikler og videoklip. En af mine favoritter er historien om “Why Things Hurt”, fortalt på en underholdende måde.

Her følger en anden måde at fortælle om hvordan smerter opstår og hvad du kan gøre for at forandre din oplevelse af smerter eller måske blive helt smertefri – Understanding Pain:

Smerter og stivhed kan afhjælpes på mange måder. Min ven og kollega Cammilla Noomi fra minhjerne.dk forklarer dette på en fin måde.

Jeg har en egen historie omkring mit nervesystem – set som en spand hvor du fylder dine historier i – The Treat Bucket.

Har du ondt i ryggen, så har du sikkert fået at vide at der er ting du ikke skal/bør gøre. At der er bevægelser som ikke er gode for din ryg som du bør undgå. Men er det nu også klogt at fylde din hverdag med bevægelser som skal undgås. Se med i Martins fortælling for at se smerter og bevægelse fra et andet perspektiv, med Professor Peter O’Sullivan:

Hør også podcasten på DR.dk i serien “Sygt nok”: Ondt i ryggen – det må du lære at leve med.

Læs med på Dinryg, en artikel om rygsmerter af Pernille Springer, hvor du også finder tips til øvelser og hjælp og guide til træningsprogram.

Jeg kan også varmt anbefale senetensbehandler Sine Funder som på en helt særlig måde skriver om kroniske smerter. Du kan bland andet læse Sines blog på S-form.dk.