Gåture på Kreta

Jeg har besøgt Ocean Beach Club og Makrigialos mange gange gennem de seneste 10 år. Makrigialos ligger i den helt sydøstlige del af Kreta. Det begyndte med yogarejser som bestod af 1 1/2 timmes yoga hver morgen og eftermiddag. Ellers egen tid til bad, strand og egne gåture i byen og omgivelserne. Så kom bland andet Charlotte og fortalte at hun skulle gå op i bjergene. Hun talte om en længere gåtur op i bjergene hvor der var en kilde, og hun viste ikke om hun nåede tilbage til eftermiddagsyogaen. Hvis vi ikke så hende om aften skulle vi efterlyse hende, fordi nu gik hun turen alene.

Denne tur op til Pefki by begyndte flere at gå på de forskellige hold som kom gennem årene. Jeg har lavet 12 yogarejser til Makrigialos, og kommer at rejse der ned mindst 3 gange i løbet af 2024. Jeg gik selv turen til Pefki for første gang i 2020, hvor vi var en mindre gruppe der havde mulighed for at tage afsted i september måned. I september 2021 var det så varmt at der ikke var nogen som gik turen. Vi svedede og næsten smelte på yogaterassen om eftermiddagen, I 2022 gik vi igen med en lille gruppe som havde lyst at tage turen. Så var jeg “hooked”. I 2023 var jeg flere gange oppe og gå i bjergene, også helt oppe ved en lille kirke STAVROMENOS lige op over byen Pefki.

Min mand og jeg har holdt ferie et par gange på Kreta i 2023, hvor vi har prøvet flere gåture og ruter. Der ligger mange markerede små ruter, hvor man kommer op på en elevation på 500-600 meter. Små stige over mange små og store sten, sammen med bjerggederne, gennem kløfter i bjergene hvor der tidligere har været vandløb. Der er normalt ret tørt at gå, og varmt….

Men der er noget, selv om man går opad mange trappetrin i varmen på ruter der kan være på cirka 2-4 timer, med at nå byen, få en kop kaffe, nyde udsigten, se området fra et andet perspektiv. Selv om fødderne måske bliver trætte og du er forpustet, så kan der opstå en magisk oplevelse i kroppen, særlig når man går sammen, oplever sammen og på vejen deler historier fra livet.

Her en nogle billeder fra gåturene, fra området omkring Makrigialos:

Læs mere om alle de yogarejser jeg har lavet gennem årene fra 2014.
Læs og booke de aktuelle rejser på Spies.dk.