Dit åndedræt

I min yogaundervisning og som personlig træner vejleder jeg dig ind til dit åndedræt. Åndedrættet kan trænes og optimeres.

Her en nogle videos som giver dig et billede af hvordan dine åndedrætsmuskler arbejder. For dig som er visuel, ligesom jeg er er, giver øvelserne mere mening med disse billeder og du kan få en større effekt af åndedrætsøvelserne.

Jeg bruger gerne en app til at guide mig ind i en åndedrætsrytme. Den jeg bruger hedder Pranayama.

En anden spændende åndedrætsmetode er Buteyko metoden, men jeg selv bare har snuset lidt til. En af de ting som jeg har hæftet mig ved, er at prøve at gøre åndedrættet så lille som muligt. Hvor lille kan dit åndedræt bli i løbet af et minut, uden at du bagefter føles dig forpustet eller utilpas?

Mere viden omkring åndedrættet, kik in på Åndedrættet.nu med Lotte Paarup.

Jeg har studeret Scott Schwenks åndedrætsteknikker og følger også måden som Joe Dispenza arbejder med åndedrætter særlig i forbindelse med meditation.

Åndedræts videos:

från programmet/appen “Muscle and Motion”
Smukke billeder af åndedrætsmusklerne
Her kan man se hjertet i mitten. På indåndingen skubbes diafragma og maven ned og brystkassen udvides.
På udåndingen skubbes diafragma og maven op og brystkassen trækkes sig ned.
James Nestor er en forfatter og journalist som har skrevet bestseller bogen Breath: The New Science of a Lost Art
How To Do Uddiyana Bandha med Natascha Noel. Jeg kan godt lidt denne entusiastiske måde at fortælle om bandhas, en måde at blive bevidst om dine åndedrætsmuskler, at her mestre og se effekten af at holde vejret.