Ocean Beach Club, Makrigialos

September 2020:

Endnu en yogarejse er kommet til sin ende. Dette var min 14 tur og den 7. her på Kreta. Vi har lige sagt farvel til den lille fiskerby Magrikialos på Kretas Sydkyst. Vi skal to timer i bus til lufthavnen i Heraklion, men det er det hele værd.

Denne gang har vi været en lille yogagruppe på 11 personer, her midt i Corona pandemien. Jeg er dybt taknemmelig og rørt over at vi fik lov at tage af sted, vi fik lov til at besøge Grækenland og besøge Ocean Beach Club hotel. De har holdt åbent for os, kun en bunke rejsende fra Danmark, så der har været masser af plads, næsten lidt spøgelsesagtigt.

Når man kommer herned, bliver livet så nemt at leve. De største beslutninger er om du skal tage en plads på stranden, en plads ved poolen eller om du muligvis skal gå en tur i dag. Når alt kommer omkring så når du det hele, inklusive yoga. Efter yoga om morgenen venter en skøn morgenbuffet på hotellet med æg, bacon, yoghurt, frugt, friskpresset appelsinjuice, brød, kaffe, te, salater. Om aften serverer hotellet forskellige græske retter hver dag eller en varm ret med kød, fisk eller vegetarmad. På restaurantens terrasse kan du sidde og kikke ud over vandet og op mod bjergene der omkranser fiskerbyen.  

På yogaterrassen, som vores gruppe har til rådighed hele ugen, har vi dyrket yoga sammen hver morgen kl. 7:30-9, og om eftermiddagen har vi igen mødtes til yoga kl. 17-18.30. Tre timers yoga hver dag, seks dage i træk kan for de fleste mærkes på en eller anden måde. Det kan være ømhed i muskler, også de muskler du ikke viste at du havde. Det kan være at et led pludseligt finder en ny måde at bevæge sig på. Det kan være at det gennem yoga og en pause fra hverdagen er svært at sove, eller måske sover du som et lille barn. Det er ikke til at vide hvad yogaen kan gøre for dig, men min opgave som yogalærer er at invitere dig ind i din egen krop. For de fleste er det rart at geare ned, komme lidt væk fra hverdagen, se ting fra et andet perspektiv, møde nye mennesker eller dyrke lidt tid bare med dig selv alene.

For mig som yogalærere, er det også noget andet at få lov til at undervise den samme gruppe mennesker igennem en hel uge. Det gør at jeg som undervisere også kan stoppe op og mærke og sanse, hvad er det yogaen gør for mig og andre, hvad er det som betyder noget for mig, det giver mig mulighed at lave noget på en ny måde, at lære noget nyt omkring mig og om yoga. Tid til fordybelse, nærvær og opmærksomhed.

På Ocean Beach Club I Makrigialos har vi alle sammen haft mulighed for at stoppe op, mærke og sanse kroppen, mærke hvad der foregår i dit sind, mærke dine tanker, dine følelser, mærke dit åndedræt. Åndedrættet som du har med dig hver dag, hvert øjeblik, åndedrættet som din ven og hjælper; når du sidder spændt, er for sløv eller rastløs. Åndedrættet som er en så fin guide igennem livet, i din søgen, i din væren med dig selv og andre.

Yoga, bevægelse og nærvær hver dag gør en forskel. Skulle du have brug for mere bevægelse på din yogarejse til Makrigialos så er der skønne omgivelser til en gåtur, måske en gåtur langs hovedgaden eller stranden mod byen og havnen, eller gå en tur den anden vej mod Green Beach, hvor der ligger en autentisk strand med en lille lokal taverna hvor du kan fordybe dig i sten i mange forskellige farver. Måske bare lade tiden gå, uden en agenda, uden en plan eller et særligt mål for dagen. Tillad dig til at tage dig tid at bare være.

Du kan også tage en gåtur langs forskellige ruter op i bjergene, op mod den lille landsby Pefki. Det tager nogle timer, men når du kommer der op kan nyde endnu en skøn lille taverne til en iskaffe eller en lille frokost med udsigt over bakkerne med oliventræer. Du mødes overalt med et smil og venlighed. Du bliver serviceret, og du bliver inviteret af de lokale at ikke have travlt – ”just sit down, and relax”.

Følg med på min næste yogarejser, mere info på Spies.dk

About Annika Johansson

For mig handler livet om at gøre det du har lyst til, uden at kroppen sætter nogle begrænsninger. Ved at lytte til min krop kan jeg sætte tempoet op når jeg har brug for det og sætte tempoet ned når der er brug for det. Når jeg bevæger mig gør jeg det af glæde og mit hjerte smiler.