Er du nysgerrig på bevægelse…

Når du laver en bevægelse er der et samspil i hjernen hvor en del står for at sanse kroppen, en del står for planlægning, en del står for muskelkontrol, en anden del tjekker om øvelser en ”god nok”, ellers sendes der information tilbage til delen som lægger planen og det hele begynder forfra igen.

Det motoriske center sender information til din hånd, fod, ben etc. via rygmarven for at styre udførelsen af en bevægelse, dvs. muskelkontrol.

Hver kropsdel er repræsenteret ved et bestemt område i det motoriske center (i hjernebarken). Mangler en kropsdel, som ved amputation, forsvinder denne del ikke lige så pludseligt i hjernebarken. Derfor kan det opstå fantomsmerter.

Hvis du holder op med at bevæge en del af kroppen vil denne del i hjernebarkens motoriske center efterhånden degenerere og måske du mister muskelkontorollen. Så længe cellerne stadig er repræsenteret i hjernebarken så kan de vækkes igen, så det er bare om at komme i gang.

Når du bevæger din hånd har hånden en større bid af kage i det motoriske center (som styr muskelkontrollen) end dit ben har. På den måde kan man i denne forbindelse sige at du aktiverer en større del af hjernen ved at lave håndbevægelser end når du laver eksempelvis en benbøj/squat.

Er du nysgerrig på bevægelse igennem hele kroppen så kom med i Yoga skolens vintersæson.

About Annika Johansson

For mig handler livet om at gøre det du har lyst til, uden at kroppen sætter nogle begrænsninger. Ved at lytte til min krop kan jeg sætte tempoet op når jeg har brug for det og sætte tempoet ned når der er brug for det. Når jeg bevæger mig gør jeg det af glæde og mit hjerte smiler.