Kategoriarkiv: Annika – lyttildinkrop.dk

Dette kommer kun på forside

Sommerferie

Så er det tid til en pause, en tid uden aftaler, tid til spontanitet, at gå i pyjamas en hel dag, at tage en lang kaffepause, at ligge i hængekøjen, god tid til familie og venner, at gå i haven, spille golf, et glas vin, en tid uden vækkeur… en lang restitution, men måske også tid til fordybelse i det jeg ikke har taget mig tid til i min hverdag. Ønsker jer en rigtigt god sommer.

Nye hold i Nordsjællands Rygskole

På Nordsjællands Rygskole lærer du, hvordan du bedst bruger og træner din ryg, så du får en bedre dagligdag. Du vil opleve, hvordan vi sammen træner og styrker kroppen på holdet, og giver gode råd med hjem.

Vi træner hele kroppen med funktionel træning. Det vil sige øvelser, der kan indgå som en naturlig del i hverdagens gøremål. Ryggen er jo ikke isoleret fra resten af kroppen, så vi skal have det hele med for, at det skal lykkes.

I Nordsjællands Rygskole er der fokus på de gode bevægelser. Formålet med Rygskolen er:

  • at finde de rigtige bevægelser til dig i en passende mængde.
  • at du ikke skal være bange for at bevæge dig.
  • at du får viden om smerter og måske bliver smertefri, så du kan danse, løbe, springe og hoppe, som du nu har lyst til.
  • at du kan deltage i nye hold og aktiviteter fremover.

Træningen på Nordsjællands Rygskole foregår på små hold, så hver enkelt deltager kan blive vejledt og korrigeret. Centrale elementer er ledmobilietet og styrke og til vis del konditionstræning.

Vi arbejder helt fra start med øvelser, som er både stående, siddende og med gulvøvelser. Undervisningen er på 90 minutter fordelt både på teori og fysisk træning.

Fokus er at træne med belastning og vægte. Det kan være, at du stadig døjer med smerter. Langvarige kroniske smerter er også en vane og du får hele tiden serveret alternativer, som passer til dig. Det skal være rart og sjovt at bevæges sig.

Tilmelding: DOF Kronborg Motion

meditation & koncert

Åndedræt, meditation, nærvær, opmærksomhed, musik, oplevelse…

Denne eftermiddag inviteres nysgerrige sjæle til Kulturværftet til en helt særlig koncert med fokus på krop og lyd. Første del består af en mini-workshop med fokus på åndedræt og meditation efterfulgt af en fantastisk sanselig koncert med danske Josephine Opsahl.

Workshoppen stiller skarpt på kroppen, og giver publikum en mulighed for at få sænket pulsen. Det skaber de bedst mulige omstændigheder for efterfølgende at lade sig rive med af musikken. Vi starter med åndedrættet som følges op med en meditations session, der glidende flyder over i en ambient koncert med publikum liggende på yogamåtter.

Alle kan være med, og alle er velkomne.

Nyt år – nye hold

Er du til træning i fitnesscenter med masser af muligheder til varieret træning med mange hold, mange instruktører og mulighed for personlig træning? Kom forbi nye SATS Helsingør.

Er du til mindre hold hvor der er stor mulighed for særligt tilpassende øvelser og et dejligt samvær? Se holdene på Kronborg Motion.

Er du til muligheden for at komme til inspirerende yogaundervisning hver dag i løbet af ugen? Du har stadig mulighed for at tilmelde dig til Yogaskolen‘s vintersæson.

Er du til hjemmetræning så har jeg lavet et halvtimes program med stille og rolige øvelser som kan bruges som morgenprogram, eftermiddagsprogram eller aftenprogram alt efter tid og humør.

Du kan også bare booke dig ind til en enkel yogatime onsdag den 2. januar kl. 17-19 i Yogaskolen i Helsingør.

Er du nysgerrig på bevægelse…

Når du laver en bevægelse er der et samspil i hjernen hvor en del står for at sanse kroppen, en del står for planlægning, en del står for muskelkontrol, en anden del tjekker om øvelser en ”god nok”, ellers sendes der information tilbage til delen som lægger planen og det hele begynder forfra igen.

Det motoriske center sender information til din hånd, fod, ben etc. via rygmarven for at styre udførelsen af en bevægelse, dvs. muskelkontrol.

Hver kropsdel er repræsenteret ved et bestemt område i det motoriske center (i hjernebarken). Mangler en kropsdel, som ved amputation, forsvinder denne del ikke lige så pludseligt i hjernebarken. Derfor kan det opstå fantomsmerter.

Hvis du holder op med at bevæge en del af kroppen vil denne del i hjernebarkens motoriske center efterhånden degenerere og måske du mister muskelkontorollen. Så længe cellerne stadig er repræsenteret i hjernebarken så kan de vækkes igen, så det er bare om at komme i gang.

Når du bevæger din hånd har hånden en større bid af kage i det motoriske center (som styr muskelkontrollen) end dit ben har. På den måde kan man i denne forbindelse sige at du aktiverer en større del af hjernen ved at lave håndbevægelser end når du laver eksempelvis en benbøj/squat.

Er du nysgerrig på bevægelse igennem hele kroppen så kom med i Yoga skolens vintersæson.