Kategoriarkiv: Annika – lyttildinkrop.dk

Dette kommer kun på forside

Yogarejse til Lefkas

Så tikker tilmeldingerne ind til Lefkas får jeg at vide af Spies Rejser og jeg bliver så glad når jeg ser at tidligere yogarejsedeltagere nu vender tilbage. Det er virkelig mega hyggeligt att se jer igen 😊

På turen er der også dem jeg ikke kender, men lærer at kende i løbet af ugen til en blid, vuggende og inviterende yoga. Slow down, mærke og sanse. Undersøg nuet og koble af, alle rede i starten af sommeren.

Ofte har jeg også deltagere fra Helsingør og omegn, her hvor jeg underviser i min hverdag.

Hvornår: 13/6 – 20/6 2022
Pris: 6.795,- pr. person inkl. morgenmad
Afrejse fra: København
Oplev grønne, smukke Lefkas på en uges energivende yogaferie, sammen med yogalærer Annika Johansson.
💛 Fantastisk hotel med bjerge og hav.
💛 Mulighed socialt sammenvær.
💛 10 x yoga

Se lige den skønne natur og yogapavillionen 💜
Yoga på Lefkas med Annika Johansson | Spies

Hjemvendt efter yoga på Kap Verde

Udpluk af brev til yogadeltagere – Julehilsen 21.12.2021:

“Hej alle solskinsyogier. Håber at I nød jeres ferie på Kap Verde. Jeg syntes at det var et meget afslappende sted og til dem som vil med næste gang vil jeg sige at det er en ferie for dem der kan lide lange gåture på de fine sandstrande, bade i store og lækre bølger og få vind i håret.

Hvordan var omstillingen for dig at komme hjem? Jeg må sige at det var rart at høre julemusik i bilen på vej hjem fra lufthavnen, og min mand havde pyntet op med kravlenisser og julelys hjemme hos os. Jeg har selv haft luft i min kalender til at lave lidt juleshopping og lignende siden jeg kom hjem. Jeg opdagede hurtigt at vi havde blevet ret vant til at bruge mundbind, og det kommer vi vist at fortsætte med også her hjemme som det ser ud lige nu.

Jeg har lidt julefri, men har også lidt undervisning i SATS, om vi får lov at holde åbent. Også nytårsaften underviser jeg, det plejer at være hyggeligt. Juleaften skulle vi gerne fejre jul i Sverige med min bror, søster og mor, så jeg holder helt fri i alle juledagene.

Siden jeg kom hjem har jeg lånt nye bøger på biblo. Jeg har fået fat i Simon Krohns nye bog ”Liv og luft” som handler om åndedrættet. Simon Krohn har tidligere skrevet en meget god yogabog som hedder ”Nærmere noget” som beskriver på en letforståelig måde hvor yoga kommer fra og hvordan vi kan bruge den i her i vesten. Min egen yogalærer Søren Rasmussen har bland andet skrevet bogen ” YOGA og kunsten at leve livet”, en bog som jeg vender tilbage til igen og igen. Jeg har også lige begyndt at læse Rhonda Byrne’s nyeste bog ”Den største hemmelighed”, hvor jeg ind til videre kan genkende nogle ting fra yogafilosofien.

Yoga er for mange, inklusive mig selv, til at begynde med yogastillinger – asanas – men yoga handler egentlig mere om kunsten at leve livet, at komme nærmere noget, måske en erkendelse af at du ikke er din krop eller dine tanker men bare en del af den fælles bevidsthed. Yoga, bevægelse eller træning er for mig ikke bare øvelserne i sig selv med det du oplever ved at være opmærksom og blive bevidst om den tilstand som toner sig frem.

Jeg holder også fast lidt end nu i Moshe Feldenkrais bog ” Bevidsthed gennem bevægelse: øvelser til personlig udvikling”. Det er en tynd bog, men der er beskrevet så mange små, fine og vuggende øvelser (uden et eneste billede), så jeg er nok nødt til at læse den igen og selv tegne. Håber at du kan bruge nogle af de bækkenøvelser vi øvede meget på i løbet af vores yogauge. Dit bækken korrelerer til din nakke, dine lænd til din brystryg, dine fødder med dine hænder. Derfor kan du vække en del af kroppen med en anden del. Det kan være godt særligt hvis du har meget ondt et sted eller har kommet til skade.

Vi har jo også kun en eneste nervetråd som hænger sammen helt oppe fra hjernen og forgrener sig ud igennem kroppen. Hvis du har set udstillingen ” Body Worlds” så ved du hvad jeg mener. Nogle af de nerver jeg syntes er meget spændende er de 12 kranienerver. De sørger for vores øjne, købe, balance, synkebevægelser, tunge, duftesans… ting som vi tager for givet, og passer sig selv når vi først har lært tingene som barn, men som kan trænes bevidst og forbedres gennem livet.

Alt som ikke bruges, degenererer til sidst og hjerner er desværre programmeret at finde den nemmeste vej, hvilket ikke nødvendigvis er godt i et længere perspektiv.

Som I nok har forstået, har jeg mange ting på mit hjerte.

Det var fantastisk at møde jer alle sammen! Tak for at du valgte at tage til Kap Verde med mig. Nogle af jer kendte mig på forhånd, men for de fleste af jer så var jeg og min yogaundervisning ny. Jeg er meget taknemlig for mit arbejde som yogalærer. Her hjemme har jeg udover yoga, også nogle som jeg træner privat.

Ligesom vi kan gøre på yogarejserne så har jeg udendørs træning i Helsingør. Det giver noget helt særligt at bevæge sig udenfor. Gennem hele den kolde årstid bliver det ikke yoga udenfor, men noget hvor vi kan holde varmen. Altid med den gode og lette bevægelse, sammen med åndedræt som fokus. Opmærksomhed og bevidsthed er kernen til varige forandringer i nervesystemet.

Ønsker jer alle en rigtigt god jul og godt nytår!

Måske ses vi igen, ellers ønsker jeg dig alt godt

Namaste,
Annika”

Tilbage fra sommerferie :-)

Så har jeg nydt en meget rolig ferie uden nogle som helst planer. En helt tom kalender i tre uger! Det kan være udfordrende på sin helt egen måde, men jeg har nydt min have, nydt Helsingør, nydt små udflugter i det nordsjællandske, nydt varmen men også taget imod regnen når den kom til glæde for græsplænen og mine nye blomster i haven. Endelig kunne også min mor fra Sverige komme på besøg.

Siden i foråret har jeg begyndt at læse ikke bare faglitteratur men en skøn roman, så nu mangler jeg kun den 7. bog i serien om ”De syv søstre”. Jeg tror aldrig at jeg har læst så meget nogensinde, og særligt følelsen at være helt opslugt i en anden verden har været helt speciel og jeg har været mindst lige så asocial som at sidde foran en computer eller telefon.

Men at sidde og læse en hel dag kræver også til sidst lidt bevægelse. Jeg lade mig også nogle dage med slem forkølelse men jeg fik sådan en skøn åbenbaring når jeg kom på benene igen.

Jeg gik en eftermiddag en dejlig gåtur i det smukke sommervejr sammen med min mand, ned forbi skønne Nordhavnen i Helsingør. På madmarkedet købte jeg mig en stor dejlig mango og ingefær juice og en iskaffe som jeg sad og nød det i skyggen foran Kulturværftet. Bevægelse, samvær, noget godt til ganen, frisk luft, smukke omgivelser til gavn for helbredet, for velvære og guf for sjælen.

Det er skønt at samle på de små oplevelser her hjemme, de små oplevelser som jeg kan fortsætte at nyde i hverdagen, også når jeg er tilbage på arbejde igen. Jeg tager en del billeder af naturen jeg passerer, en blomst, en farve, et landskab, en himmel, havet eller hvad der fanger min opmærksomhed. Jeg nyder billederne og oplevelserne igen og igen ved at have dem kørende i baggrunden på min computerskærm.

Ellers har jeg prøvet at være så lidt som muligt på de sociale medier og på min telefon, men den bruges som kamera, til musik og beskeder via forskellige apps. Jeg har også haft musikken til BODYFLOW programmet fremme, hvor jeg har trænet ude på min terrasse. Langt om længe har jeg også investeret i tre nye kettlebells som jeg nu har begyndt at udforske bevægelse med.

I næste uge begynder min undervisning igen, så tirsdag den 10. august kl. 16:30 ses vi til BODYFLOW i SATS. Fra den 23. august begynder undervisningen i DOF Kronborg motion. Søndag den 8. august er jeg tilbage med Yoga på Kronborg, som altid kl. 10…. uanset vejr 😊

Yoga på Kronborg

Jeg har haft fornøjelsen at være en del af arrangementet “Yoga på Kronborg”, som startede op i 2014 med Martin Petersen som initiativtager.

Sammen vil vi gerne dele vores yogaoplevelser, gøre yoga lettilgænglig og skabe liv i Helsingør. Det er også et event hvor vi 100 % støtter med bidrag til Mico-biogas i Nepal, dvs. du som deltagere giver et valgfrit beløb som donation for den undervisningen du modtager.

Bidrag er altid velkomne til MobilePay 2252SU.

Vi underviser yoga hver søndag i det fri på ravelinen udenfor Kronborg. I sommer er det Grete Mærsk, Mia Mourier, Patrick Peters og jeg som skriftes om at undervise. Du møder bare op med din yogamåtte.

Du kan følge med på Facebook i gruppen Yoga på Kronborg.

Tak for denne sæson i DOF Kronborg motion

Tak for denne sæson.

Til alle mine deltagere på Z-Health hold, yoga hold og udendørs hold vil jeg ønske jer en rigtigt god sommer. Det har været en fornøjelse at starte alle udendørshold op, som kunde lade sig gøre allerede i marts måned, og det var også så rart at se jer til yoga igen når vi kunde sætte indendørsholdende i gang i maj.

Du kan se holdplanen for efteråret via link: Nyheder | DOF Kronborg Motion

Som I kan se på holdskemaet så fortsætter jeg både med indendørshold og udendørshold til efteråret:

Yoga:
Mandag kl. 8-9:30
Mandag kl. 9:40-11:10
Onsdag kl. 17:20-18:50

Motions & bevægelse:
Mandag kl. 11:20-12:30 (outdoor maks. 15 deltagere)
Onsdag kl. 9:30-10:40 (indenfor i hal 2)
Torsdag kl. 9:30-10:40 (outdoor maks. 15 deltagere)
Torsdag kl. 10:50-12 (outdoor maks. 15 deltagere)

Z-Health træning:
Mandag kl. 15:20-16:30 (lokale A)
Mandag kl. 16:45-17:55 (outdoor)
Onsdag kl. 16-17:10 (lokale A)
Torsdag kl. 16:45-17:55 (outdoor)

Så går jeg på ferie, men du skal være så velkommen at sende mig en hilsen eller et spørgsmål i løbet af sommeren. Vi ses igen fra mandag den 23. august.

En lille opdatering til mine hold

Hjemme hos mig, min mand og datter på 17, føles det som at tiden flyver af sted. Vi prøver ellers at gøre os umag med at ikke lave en hel masse planer, men det smukke vejr inviterer til at sætte have og terrasse i stand, og der er altid noget der banker på i forhold til arbejde og andre administrative ting som hører til livet i dag (Corona-test, e-boks, mail fra forsikringsselskab, sociale medier, bil og kat til ”service”, familie, læse & studere, webinar osv.)

Jeg er så heldig at jeg har træning i min arbejdstid 😉, så min krop får bevæget sig hver dag, hver uge. Når jeg ikke selv arbejder så går til Capoeira en gang per uge. Det gør jeg med en veninde, ellers ville jeg aldrig komme af sted. Vi kører sammen til træning, og der skal meget til for at aflyse den træning. Det er hyggeligt, lidt hårdt men mest af alt en skøn leg sammen med dejlige mennesker.

Jeg håber at du som træner hos mig føler dig velkommen og syntes det er hyggeligt at komme til træning. Efter hånden så lærer vi på holdene hinanden bedre at kende. Det er lige det som der er blevet talt så meget om i nedlukningsperioden, kan I huske det. Fællesskabet.

Det har gået op for mig, at jeg ikke bare går og træner her hjemme på egen hånd. Jeg har ikke trænet on-line og jeg har også oplevet at min krop siger fra hvis den ikke får rørt sig mere end en masse gåture. Min krop kan godt lidt at bevæge alle led på forskellige måder, men jeg skal personlig havde et hold eller en ven at træne sammen med. Sådan er vi jo forskellige. Det giver god mening at jeg selv gennem mange, mange år har været undervisere, fordi jeg elsker den dynamik der er på et træningshold.

Snart går mange hold på sommerferie, men jeg håber at vi ses her i løbet af juni måned og at du er klar til at være med til august igen.