Z-Health Education

Z-Health fokuserer på at give dig redskaber til at optimere samarbejdet mellem hjernen og kroppen. Du kan bruge dine Z-Health briller til  at blive mere udholdelig, smidig, stærk, hurtig, smertefri med mere…

Z-Health Education tilbyder undervisning med “Applied Pain and Performance Neurology Training” inden for sundhed og fitness. Med “Z-Health briller” ser du kroppen fra hjernens perspektiv. Et “Neurocentric” perspektiv betyder at man er centreret omkring hjernen og kroppens nerveceller og på hvordan de kommunicerer. Hvordan information dennem kroppens netværk fungerer.

Som et resultat af denne tilgang til træning og bevægelse, vil du uanset alder og aktivitetsniveau, have mulighed for at påvirke din krop i din dagligdag eller i din idrætsaktivitet via stimulering af dit nervesystem. Du kan blive mere udholdelig, smidig, stærk, hurtig, smertefri…

Det handler om at give hjernen stimulans for at få kroppen til at fungere optimalt, for at blive stærkere, smidigere, mindre stresset eller at måske blive smertefri.

Afhængig af hvilken stimulans, INPUT, du giver til din hjerne kan du bringe din krop i forskellige tilstande, en OUTPUT, som er et øjebliksbillede af hvordan du har det (ligesom at du tager en blodprøve).

Måske har du lagt mærke til at du kan føle dig stærk en dag og pludseligt svag dagen efter. Måske du kan nå dine tær på et tidspunkt, men ikke en time senere. Måske føles smerte anderledes morgen og aften. Din tilstand forandres i hvert øjeblik.

Bevægelse er en af form af INPUT. Når du bevæger dig kan hjernen bliver “glad” eller “ked”. Den føler sig måske tilpas stimuleret af bevægelsen i led, muskler, bindevæv, huden, men den kan også være overstimuleret eller understimuleret.

Mellem INPUT og OUTPUT opstår et hav af forbindelser i hjernen som tolker de forskellige input, samler dine sansesignaler og der sker en TOLKNING og en BESLUTNING i hjernens netværk som danner en output, en tilstand.

Det som er så interessant er at du har muligheden at forandre denne tilstand ved hjælpe at den “rigtige” stimulans eller ved at få hjernens forskellige dele at fungere mere optimalt.

Ligesom i yoga, mindfulness eller meditation handler Z-Health om opmærksomhed, at lægge mærke til hvad du laver, hvordan du står, går, ser, trækker vejret osv. At lægge mærke til dine bevægelsesmønstre, dine tankemønstre, dine vejrtrækningsmønstre, dine vaner. Tag et før og et efter billede og gør dig opmærksom på hvad der skete ind i mellem.

Z-Health Education har givet mig et par nye briller at se verden på. Jeg integrerer denne viden i min yogaundervisning, ved personlig træning, på ski, i min golftræning og gennem min egen hverdag.

Du kan få en gratis smagsprøve i Z-Health introduktionsmateriale Neurofundamentals.

Interessante spørgsmål:
Hvordan kan du bruge kroppen (og dermed nervesystemet) til sit fulde potentiale?
Hvordan kan du i din hverdag (i dit arbejde, din sport eller din daglige træning) lave det du laver med mindste mulige anstrengelse?

Citat:
“The Body you have today is the body you earned from the way that you move”.