Z-Health træning

Z-Health Education tilbyder undervisning i smerte og præstationsneurologi (applied pain and performance neurology training) inden for sundhed og fitness. Med “Z-Health briller” ser du kroppen fra hjernens perspektiv.

Det handler om at give hjernen INPUT for at få kroppen til at fungere optimalt, for at blive stærkere, smidigere, mindre stresset eller måske blive smertefri (OUTPUT). Afhængig af hvilken stimulans du giver til din hjerne kan du bringe din krop i forkellige tilstande, en output, som er et øjebliksbillede (ligesom at du tager en blodprøve). Måske har du lagt mærke til at du kan føle dig stærk en dag og pludseligt svag dagen efter. Måske du kan nå dine tær på et tidspunkt, men ikke en time senere. Måske føles smerte anderledes morgen og aften. Tilstanden forændres i hvert øjeblik.

Bevægelse en af form af input. Når du bevæger dig kan hjernen bliver “glad” eller “ked”. Den føler sig måske tilpas stimuleret af bevægelsen i led, muskler, bindevæv, huden, men den kan også være overstimuleret eller understimuleret.

Mellem input og output opstår et hav af forbindelser i hjernen som tolker de forskellige input, samler dine sansesignaler og der sker en tolkning og en beslutning i hjernens netværk som danner en output, en tilstand. Det som er så interessant er at du har mulighed at forændre denne tilstand ved hjælpe at den “rigtige” stimulans eller ved at få hjernens forskellige dele at mere optimalt.

Ligesom i yoga, mindfulness eller meditation handler Z-Health om opmærksomhed, at lægge mærke til hvad du laver, hvordan du står, går, ser, trækker vejret osv. Læg mærke til dine bevægelsesmønstre, dine tankemønstre, dine vejrtrækningsmønstre, dine vaner. Tag et før og et efter billede og gør dig opmærksom på hvad der skete ind i mellem.

Z-Health Education har givet mig et par nye briller at se verden på. Jeg integrerer denne viden i min yogaundervisning, ved personlig træning, på ski, i min golftræning og gennem min egen hverdag.

Du kan få en smagsprøve i Z-Health introduktionsmateriale Neurofundamentals.

Interessante spørgsmål:
Hvordan kan du bruge kroppen (og dermed nervesystemet) til sit fulde potentiale?
Hvordan kan du i din hverdag (i dit arbejde, din sport eller din daglige træning) lave det du laver med mindste mulige anstrengelse?

Citat:
“The Body you have today is the body you earned from the way that you move”.

Til personlig træning eller til undervisning i yoga guider jeg dig gennem dine led og dine nervebaner og hjælper dig til bevægelser som tænder receptorer/celler på forskellige måder. Når du træner kan du mærke ting som varme, stivhed, tryk, ubehag, stræk, svimmelhed. Alt fra at mærke kontakten med fødderne i underlaget, mærke en spænding i en muskel til at have en følelse af træthed eller måske velbehag. Træning kan mærkes på mange måder og jeg inviterer dig til at være til stede og mærke det er er. Følelsen vil have en effekt på dig, din hjerne, din krop, sit sind, dine celler, din hverdag, dit fremtide jeg.

Jeg ser og mærker dagligt hvordan kroppen sætter begrænsninger i hverdagen både på mig selv og på dem jeg møder. Z-Health hjælper mig med at udforske kroppen til at finde balance mellem styrke og smidighed, mellem højre og venstre side, mellem krop og sind, mellem den sympatiske og den parasympatiske del af nervesystemet osv. På den måde kan kroppen blive fri til at bevæge sig og måske bliver det nemmere for dig at tænke, at huske, at se med mere.

Følg mig på:

Lyt Til Din Krop