Z-Health som træningssystem

Z-Health Education er et system hvor kroppen inviteres til at åbne op for alle de bevægelser den har lyst til, uden forhindringer.

Jeg ser og mærker dagligt hvordan kroppen sætter begrænsninger i hverdagen både på mig selv og på dem jeg møder. Z-Health hjælper mig med at udforske kroppen til at finde balance mellem styrke og smidighed, mellem højre og venstre side, mellem krop og sind, mellem den sympatiske og den parasympatiske del af nervesystemet osv. På den måde kan kroppen blive fri til at bevæge sig og måske bliver det nemmere for dig at tænke, at huske, at se med mere.

Fra Z-Health perspektiv handler livet om at give hjernen gode inputs. Det vil sige at når du bevæger dig kan man på en måde sige at hjernen bliver glad, den får information. Det kommer så an på hvor mange dele af kroppen som du bevæger, om hjernen faktisk får information fra hele kroppen. Så skal signalerne transporteres og der kan ske noget med forbindelse som måske behøver reetableres. Hjernen videresender informationen i et fint netværk, informationen tolkes og i sidste ende er der en output, som måske handler om måden en særlig øvelse bliver lavet.

Til personlig træning eller til undervisning i yoga guider jeg dig gennem dine led og dine nervebaner og hjælper dig til bevægelser som tænder receptorer/celler på forskellige måder. Når du træner kan du mærke ting som varme, stivhed, tryk, ubehag, stræk, svimmelhed. Alt fra at mærke kontakten med fødderne i underlaget, mærke en spænding i en muskel til at have en følelse af træthed eller måske velbehag. Træning kan mærkes på mange måder og jeg inviterer dig til at være til stede og mærke det er er. Følelsen vil have en effekt på dig, din hjerne, din krop, sit sind, dine celler, din hverdag, dit fremtide jeg.

Z-Health Education har givet mig et par nye briller at se verden på. Jeg integrerer denne viden i min yogaundervisning, ved personlig træning, på ski, i min golftræning og gennem min egen hverdag.

Interessante spørgsmål:
Hvordan kan du bruge kroppen (og dermed nervesystemet) til sit fulde potentiale?
Hvordan kan du i din hverdag (i dit arbejde, din sport eller din daglige træning) lave det du laver med mindste mulige anstrengelse?

Følg mig på:

Lyt Til Din Krop