Rolige vandreture i naturen

Carsten Houmark og jeg har arrangeret gåture i skoven og på markerne rundt omkring Edens have. Vores ønske var at guide dig ind i din krop på forskellige måder, både i stilhed og bevægelse. Gennem deling af vores erfaringer og kundskaber, med pauser til at integrere den viden direkte ind i krop og sind, var tanken at give deltagerne mulighed for at på den måde opnå en umiddelbar visdom som kunne blive hængende som en varig oplevelse, måske. Kroppen husker.

Vi har brugt vores fælles viden indenfor yoga, mindfulness, meditation, kropsterapi, åndedrætsteknikker, naturterapi, viden om hjernen og alt hvad vi ellers selv dykker ned i og fordyber os i, for at vække vores egne sanser, vores nærvær og vores opmærksomhed til øjeblikket. En invitation til en sanseoplevelse med meditation, bevægelse og kropsbevidsthed i naturen. At møde årstiderne indeni og udenom dig.

I løbet af turen var det åbent for samtaler men vi gick også tidvis i stilhed. Der var indlagt en lille spise og drikke pause, hvor vi kunne sidde og kikke ud over en af de små søer i området.

En dag med Carsten Houmark og Annika Johansson som deler af sin viden omkring krop & natur. En dag hvor du kan lytte til træerne, fuglene og lytte til din krop.

Carsten Houmark, uddannet krops- og naturterapeut. Desuden er han bondefødt og har en universitetsuddannelse i natur. Han har masser at fortælle dig om naturen og hvordan du kan tage naturen ind i løbet af dagen.

Annika Johansson, uddannet yogaærer og bevægelses coach. Mange timer i livet er spenderet i gymnastiksale og fitnesscenter, men camping- og skiture ligger som en stor del af opvæksten. Du vil blive guidet ind i åndedrætsøvelser og yogastillinger i løbet af turen, krydret med små fortællinger om neurologi og dine sanser.

Udbyttet som deltagerne fortalte os om:

  • Lær mere om dit åndedræt.
  • Fordybet væren i naturen og inspiration til mulige øvelser til at tage med hjem.
  • At komme fra det viljestyrede nervesystem til afstresning og genopbygning.
  • At komme fra gøren til væren.
  • Lade naturens bløde fascinationskraft genopbygge din evne til målrettet opmærksomhed.
  • Fysisk velvære i en bevæget krop.
  • Viden om naturen, det fordyber oplevelsen.

Jeg har siden fulgt udviklingen i hvor mange der uddanner sig i kropsterapi og naturterapi, noget som glæder mig. Kroppen er et naturligt værktøj at arbejde med når trauma, stress, angst, depression eller de daglige følelser og tanker dukker op. At arbejde med kroppen i naturen giver på en måde en genvej til en indre og naturlig healing.