Vinterbad

Jag har altid været en kylling til at komme i vandet og var tit den sidste i vandet når vi havde svømning i skolen. Jeg kan godt lide vand, men slet ikke det kolde vand. Det var i hvert fald min overbevisning.

I slutningen af september i 2019 skulle jeg på yogarejse til Madeira, men turen blev aflyst pga. en konkurs i flyveselskabets koncern. Jeg tog mig en ferieuge hjemme i Helsingør. Jeg havde masser af tid som jeg brugte på rolige gåture, og selv om det var helt sidst i september så hoppede jeg i vandet. Det var frisk men ikke så koldt endnu.

Vinterbadsæsonen skulle lige til at begynde og flere af mine venner prøvede nu at lokke mig til at være med ved vinterbadesæsonens start. Jeg tog udfordringen op. Jag var forbavset over at det ikke føltes koldt når jeg kom op af vandet, selv i blæsevejr.

Det bedste med at vinterbade er at komme ned i vandet om morgenen. Jeg gør det ikke hver dag, men i perioder når naturen, solen og vandet kalder på mig. Jeg har brug for at det skal føles lystbetonet. Ingen stress, normer eller regler. Jeg nyder alle de dage hvor jeg kommer af sted, nyder nærheden til jorden & naturen. Vandet er for mig dragende på mange måder.

Gennem de seneste vintersæsoner bader jeg også sammen med min trofaste træningsklient. Vinterbad kombineret med yoga, åndedrætsøvelser og meditation.