Min skibaggrund

Fra at jeg var 5 år har vi med familien taget på skiferie. Det har været den bedste ferie. Jeg elskede fart, og jeg var en af de små med god bagvægt og jeg husker min orange styrthjelm. Jeg husker min fars ord ”bløde knæ, plov”… Som teenager i firserne stod vi med så samlede ben vi kunne på pisterne, og vi havde det nok bedst på de blå pister, hvor vi bare kunne vrikke på numsen. Jeg tog mine første ski-lektioner i USA, da jeg var 18 år. Det var en udfordring, men fantastisk mulighed for at forbedre mit skiløb og gøre det mindre anstrengende samt at jeg begyndte at folde mig ud i et større skiterræn.

Jeg mødte en skilærere fra Australien, og rejste en sæson til ”Snowy Mountains” for at stå på ski hver dag. Jeg boede sammen med andre skilærere, så samtalerne hver aften handlede om skiteori og skiteknik. Selv passede jeg en dreng på 3 år, som jeg lærte at stå på ski. Ski-manualen fik jeg med hjem til mit studie hjemme i Sverige, hvor jeg afleverede mit pædagogiske eksamensarbejde med titlen ”Den alpine skilæreres teoretiske kundskaber og praktiske viden”. Jeg sammenlignede materialet med den svenske ski-manual, og læste resultater fra Interski Kongresser for at få en idé om hvordan man vægtede teorien i den praktiske undervisning. Et par år senere tog jeg til St. Anton som VingAlpin guide, og havde igen mulighed at stå på ski hver dag i løbet af en vintersæson.

Da jeg var hjemme igen fra udlandet, og i 1998 begyndte mit arbejdsliv siddende på kontor, blev skiferierne mere sjældne. På et tidspunkt blev trangen til at stå på ski alt for stor, og jeg begynde at undersøge hvad skiklubben havde for ture, og endte op med at læse om skiuddannelserne i den Danske Ski Skole. Så i efteråret 2007 tog jeg til Hintertux for at stå på ski. Jeg meldte mig til BSI1 kursus, som jeg klarede uden større problemer. Jeg havde mine ”kult” skistøvler som var et par gule Rossignol fra 1996 og lejede ski, eftersom det hele handlede om ”carving-ski” på dette tidspunkt. Efterfølgende år rejste jeg sammen en god veninde med på Skiklubben efterårsferie tur til Sölden. Undervisning hver formiddag, og om eftermiddagen var jeg være med på efteruddannelsen med instruktørerne, hvor jeg blandt andet mødte Sophie Fjellvang-Sølling som underviste os i at køre stærkt.

Følg mig på:

Lyt Til Din Krop