GÅGA rejse Makrigialos

”Tab for alt ikke lysten til at gå. Jeg går mig hver dag det daglige velbefindende til og går fra enhver sygdom. Jeg har gået mig mine bedste tanker til, og jeg kender ingen tanke så tung, at man jo ikke kan gå fra den”.
Søren Kierkegaard

Favorit i reprise – Jakob Amsgaard og jeg tager tilbage igen til Ocean Beach Club Makrigialos den 8. maj 2025.

Når det gælder de daglige vaner, kan både en gåtur og yoga være helt naturlige ting. At komme ud i den friske luft, tage et skridt ad gangen og mærke jorden under vores fødder kan være noget af det bedste, vi kan gøre for os selv, både for den fysiske og mentale sundhed. Det giver ro i hovedet og får tankerne på plads at gå hver dag. Som Kirkegaard skriver;

“Så længe vi kan gå, så skal det nok gå alt sammen”.

Yoga er ikke meget anderledes. Det at være opmærksom, nærværende og lægge mærke til, hvordan kroppen, tankerne og åndedrættet bevæger sig. Yoga handler egentlig om det at være et menneske, som Søren Rasmussen skriver om i sin bog “YOGA – og kunsten at leve livet“. Yogaens øvelser et blot et værktøj til at komme til stede i nuet; der, hvor livet er lige nu og leve det derfra.

Derfor har Jakob og jeg skabet denne uges ferie i samarbejde med Spiesrejser, hvor yoga kan være siddende på din yogamåtte, en pude eller en stol – eller foregå gående. Forskellige teknikker vil tage dig ind i kroppen, ligesom en kropsscanning kan tage den ind i en afspænding. Der vil også være mulighed for morgenyoga på stranden nogle af dagene.

”At man, når det i Sandhed skal lykkes En at føre et Menneske hen til et bestemt Sted, først og fremmest må passe på at finde ham der, hvor han er, og begynde der.”
Søren Kirkegaard

Gennem et nærvær gennem kroppen vil du mærke livet og de historier, der er lagt på lager over tid. Meditation, åndedræt og koncentration giver dig mulighed for at mærke livet udenom og inde i dig. Gåture og yoga bliver en måde at være meditativ og mindful, og samvær og fællesskab giver dig mulighed for at forstå dig selv og andre bedre. Viden bliver til visdom. Og det vil alt sammen finde sted på din ferie med ro og afslapning i solen. At stoppe op, mærke og sanse, trække stikket og udforske, hvor travlt du egentlig har.

”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.”
Søren Kirkegaard

På denne rejse har du mulighed for at træffe nye valg og “træde i karakter”, som Søren Kirkegaard skriver, og leve autentisk. Det lyder måske stort, men vores ønske er, at du bare kan tage en lille ting med hjem fra din ferie; en måde at udforske flere af Søren Kirkegaards ord:

“Livet må forstås baglæns, men må leves forlæns.”

Hotellet, hvor vi skal bo, ligger i den lille rolige fiskerby Makrigialos, hvor der findes en håndfuld restauranter og caféer. Hotellet har en fin spaafdeling, hvor du kan tilkøbe behandlinger, samt en god restaurant, hvor du kan nyde lækker mad med fantastisk udsigt. Måltiderne kan du nyde alene, med dit rejseselskab eller sammen med gruppen. På turen respekteres frihed, ro og samvær.

Vi har en vision om at fællesskabet er med til at heale og at vi i fællesskabet kan vokse som mennesker.

Et præliminært program kan du se på www.gåga.dk.

Følg også med på Facebook eller læs mere om gåturene omkring Makrigialos her.