Kategoriarkiv: Yoga

Bevægelse i hverdagen

Når jeg ikke underviser så forsvinder min daglige træning. Min krop, led, muskler og nervetråde bliver ikke bevægede ud i alle mulige stillinger. Jeg går måske en tur og laver andre hjemmeprojekt, men jeg begynder at miste styrke og bevægelse, dette selv om jeg kender mange øvelser og har masser af undervisere og træningsprogrammer at følge.

Så, der er ikke andet for end at bare gå i gang. Just do it! Jeg plukker så først frem mine Bodyflow program. Du kan også være med til Bodyflow via Les Mills hjemmeside.

Lad dig ellers inspirere af min og andres You Tube kanal. Jeg lover at jeg snart lægger et nyt og friskt program op 🙂

Yoga & naturdag ved Edens Have

Yoga og naturdag ved Edens Have den 3/10  – flyttet til den 7. november.
En sanseoplevelse med yoga, bevægelse, kropsbevidsthed i naturen.

Tilmeld dig til annika@lyttildinkrop.dk

En dag hvor du inviteres til at lytte indad til naturen inden i, og til at bruge alle dine sanser til at være opmærksom på naturen udenom dig. Et gratis event. Hvis du syntes at der var noget værdi i det for dig, så betaler du et valgfrit beløb bag efter.

Carsten Houmark er bland andet uddannet krops- og naturterapeut. Desuden er han bondefødt og har en universitetsuddannelse i natur. Han har masser at fortælle dig om naturen og hvordan du kan tage naturen ind i løbet af dagen.

Annika Johansson er bland andet yogaærer og bevægelses coach. Selv om mange timer i livet er spenderet i gymnastiksale og fitnesscenter, ligger camping- og skiture som en stor del af opvæksten. Du vil blive guidet ind i åndedrætsøvelser og yogastillinger i løbet af turen, krydret med små fortællinger om neurologi og dine sanser.

Vi vil begge give dig en dag med opmærksomhed indad i forbindelse den input du får af naturen rundt omkring dig. Åndedræt, opmærksomhed, nærvær og stilhed vil være gennemgående indslag.

Program:
Vi mødes kl. 13 ved parkeringen på Skindersøvej 31 ved Edens Have. Vi sætter os et sted i græsset og begynder dagen med at hilse på hinanden og afstemme forventningerne til dagen. Vi kommer at gå gennem forskellige naturtyper hvor du skiftevis laver øvelser og skiftevis får viden på din vej. Du behøver ingen yogamåtte. Vi laver øvelser i naturen i græs, på sten og bruger skoven.

Ca. kl. 15 holder vi en stille pause, så medbring en lille madpakke efter behov og måske te eller kaffe.

Kl. 16:30 afrunder vi dagen ved Edens Have med meditation og en opsummering af dagen.

Medbring en drikkedunk med vand. Håndsprit og lommetørklæder er også godt at have med. Tøj efter vejret. Alle slags vejr er velkomne.

Tilmeld dig til annika@lyttildinkrop.dk

Tidligere deltagere fortæller:

“Resten af søndagen havde jeg en dejlig følelse af mæthed, stort rum indeni og var beriget af jer og en meget dejlig gruppe at være sammen med.”

“Jeg nød glæden, letheden og den legende måde, hvorpå det hele blev præsenteret.”

“Jeg har taget gavn af rytmerne imellem jer, og mellem korte instruktioner og længere fortællinger fra jer begge.”

“Lige nu har jeg det rigtig godt i min krop.”

“Jeg mærker min krop meget tydeligt nu.”

“Dejlig oplevelse – blev motiveret til at bruge sanserne – afstressende.”

Yogarejse

Nu varer det ikke længe før turen går til Kreta og Makrigialos. Glæder mig meget, selv om det føles lidt anderledes at rejse lige nu.

En yogarejse kan være for dig der er helt ny til yoga og vil lære yoga at kende i løbet af en hel uge.

En yogarejse kan være til dig der har prøvet yoga tidligere og gerne vil mærke effekten af at lave yoga hver dag, morgen og aften hvis du har lyst.

En yogarejse kan være til dig som har brug for et pusterum, har brug for sol og varme, har brug for en tur med dine venner, har brug for at bevæge dig, har brug for at lære den krop og dit sind beder at kende…..

En yogarejse løser ikke eventuelle problemer der hjemme, men kan måske få dig til at se livet med nye øjne, fra et nyt perspektiv og gå klarhed i dine valg i dagligdagen.

Namaste

er yoga noget for dig?

HVAD KAN YOGA GØRE FOR DIG?
“Hjernen og nervesystemet trænes optimalt, depression vendes til optimisme, stress vendes til ro, fordomme til åbenhed, gamle vaner udskiftes med nye og bedre, sløve sanser skærpes, og det menneske som ofte føles sig slave af sine tanker og følelser, kan gøre sig fri og ubundet.”
Søren Rasmussen Yogaskolen

“citat”

Tak Annika 🙏 for super undervisning i dag på Yogaskolen. Du er så dygtig og gør nogle lidt anderledes ting i yogaen – meget inspirerende og lærerigt 👍 Jeg trængte lige præcis til bagoverbøjninger og omvendtstående. Hvordan ku’ du vide det? 🤣

Sommerhilsen

Sommeren er skøn og varm også her i Denmark. Jeg sover længe hvis jeg har lyst, er længe oppe hvis jer har lyst, laver det jeg har lyst til i løbet af dagen. Ferie, afslapning uden forpligtelser. Der er stadig nogle uger end nu, men hvis du vil være med når yogasæsonen begynder igen så er tilmeldingen begyndt. Du kan se alle yogaholdene på Yoga skolens hjemmeside (tilmelding hos FOF Nord). Du kan også finde yoga, TRX, Rygskole med mere hos DOF Krongborg motion.

Yoga workshop i august – Yoga skolen i Helsingør

3 workshops lige efter sommerferien:

Fredag den 15. august -Yoga og mobilitet
Fredag den 22. august – Yoga og styrke
Fredag den 29. august – Yoga og balance

Tid kl. 15:00-18:00.

Sted: Yoga skolen i Helsingør

Du kan deltage i en, to eller alle tre workshops.

Du vil blive inviteret til at udforske yogastillinger i dybden med forskellige fokusområder såsom mobilitet, styrke og balance.

Du kommer at prøve stillingerne igen og igen, finde ud af hvordan og hvor kroppen eller sindet sætter barrierer op (og nogle gange giver dig smerter) og dermed hæmmer kroppen i sin bevægelse.

Der vil være tid og plads til at spørge og få individuel vejledning, og gruppens deltagere får mulighed at dele sine egne erfaringer undervejs.

Yoga og mobilitet, kom med og mærk hvor din krop kan bevæge sig og ikke bevæge sig. Find ud af hvordan du kan ændre og forbedre din måde at bevæge dig på en mere effektiv måde. Prøv blandt andet nogle af bevægelserne fra Z-Health. Følg med og udforske hvordan dine tanker påvirker dine bevægelser. Hvilke processer som foregår i hjernen. Hvad er f.eks. en ængstelse udtrykt gennem kroppen? Hvordan spiller kamp og flugt mekanismen ind i din dagligdag?

Yoga og styrke, hvordan kan du øge intensiteten i dine stillinger uden at stillingen bliver anstrengt eller ser anstrengt ud. Lær dine muskler bedre og kende gennem kroppen, og se hvordan du aktiverer dem gennem forskellige yogastillinger. Vi kommer at lege med forskellige fokuspunkter og se hvordan en muskelgruppe kan aktiveres i liggende stilling, siddende stillinger og stående stillinger. Hvad er spænding og afspænding, i nye dimensioner?

Yoga og balance, udforske balance på et dybere plan, siddende balance, balance på to ben, på et ben, på hovedet, på armene, med øjne og med lukkede øjne, når kroppen er stille og når kroppen er i bevægelse. Kom og leg og udforske yogastillinger på en anderledes måde.

Max 12 deltager.
Pris per gang; 200 kr. for medlemmer af Yoga skolen. 250 kr. for ikke medlemmer.
Tilmelding til annika@lyttildinkrop.dk

Øvrige yogalærer og behandler i huset (Yoga skolen) er velkomne ud over de 12 deltagere uden beregning. Så kom og leg og gå på opdagelse i din egen krop, og del dine erfaringer med gruppen.